top of page
House of FokuZs _ Breda

NONONS-COACHING

Je hebt een doel, iets dat je graag wilt veranderen. Je merkt dat veranderen best moeilijk is. Je hebt eigenlijk ook niet zo’n zin om het jezelf lastig te maken. En je hersenen werken ook niet mee. Want die zijn zo geprogrammeerd dat je in lastige situaties eigenlijk automatisch doet wat je altijd deed. Je schiet dan onbewust in een reflex. Vluchtgedrag ligt dan op de vloer. Om maar niet te hoeven veranderen, ga je smoesjes verzinnen, uitstelgedrag vertonen, afleiding zoeken. Op de korte termijn lucht dat op, maar op de lange termijn is het niet fijn. Want het brengt je doel niet dichterbij.

Nummer 1_klein.jpg
House of FokuZs | Breda | NONONS-coaching

“Als je hetzelfde blijft doen,
verandert er niets”

Kan het ook anders?
Nou en of. Als het je niet lukt om zelf te veranderen, kan een coachtraject bij House of FokuZs wonderen doen. Als coach help ik je graag om veranderen aantrekkelijk voor je te maken. Je krijgt er zin in, zodat de kans stukken kleiner wordt dat je in de reflexstand schiet en afhaakt. Je leert hoe je regie kunt pakken in plaats van in je reflex te schieten. Door oefeningen en gesprekken leer je nieuw gedrag. Je gaat experimenteren met dit nieuw gedrag. Met vallen en opstaan zet je kleine veranderstappen. Je zult zien dat je veranderdoel steeds dichterbij komt. En dat is toch waarvoor je me benadert? 

 

Coachdoelen
Je kunt met allerlei coachdoelen bij me terecht. Van assertiever worden en grenzen stellen tot leren tactischer te communiceren. Van genietend ouderschap tot een gezonde werk-privébalans. Van jezelf profileren tot milder worden voor jezelf en anderen. Zomaar wat voorbeelden. Ook emotie-eters, vrouwen in de overgang, co-ouders, empty-nesters en mensen die veel gedoe hebben met anderen kan ik helpen.  

 

Werkwijze

Een coachtraject bij House of FokuZs bestaat meestal uit vier fases:

 

1. Doelen stellen en waarden formuleren

In een gratis intakegesprek zoomen we in op jouw veranderdoel en op de vraag waarom het belangrijk voor je is om je doel te bereiken. We tasten ook af of we een klik hebben. Want de klik tussen coach en coachee is de belangrijkste succesfactor in een coachingstraject.

 

2. Bewustwording 

We brengen in kaart hoe het zit. Wat is het probleem precies? Wat houdt je tegen om je doel te bereiken? Wat staat er in de weg? Resultaat van deze fase is vaak een ‘Oh, zit het zo ervaring.’ Je snapt eindelijk waarom je vaak doet wat je altijd doet in situaties waarin het even anders loopt.

 

3. Mogelijke acties

Welke acties gaan jouw helpen richting het bereiken van jouw doel? Kies je voor veranderstappen of heb je misschien iets te accepteren? Soms komt in deze fase angst om te veranderen om de hoek kijken. We oefenen dan hoe je kunt leren om met deze angst om te gaan.

 

4. In actie

Je gaat oefenen met nieuwe gedachten en nieuw gedrag. In kleine stappen echt iets anders gaan doen en ervaren hoe dat voor je werkt. Als het nodig is, kunnen we het nieuwe gedrag eerst in de vertrouwde coachomgeving oefenen. Ik blijf je in deze fase aanmoedigen om iets anders te proberen.

 

Jouw investering

Coaching blijft maatwerk. Afhankelijk van jouw eerdere ervaring met coaching/persoonlijke ontwikkeling en de aard van je hulpvraag, zijn er meer of minder gesprekken nodig. De prijs hangt dus echt af van jouw persoonlijke situatie. Na het gratis intakegesprek stel ik graag een offerte voor je op.

 

welke coaching past bij mijn vraag?

nonons-coaching

Heerlijk nononse en praktisch, met speelse oefeningen en gesprekken leer je hoe je jouw stip aan de horizon kunt bereiken. Individuele coachgesprekken. Jij bent zelf aan zet.

geluksroute coaching

Voor iedereen die in relaties met anderen gedoe ervaart. Zowel thuis als op het werk. Ook geschikt voor mensen die zich niet uitspreken of zich juist ontactisch uiten (en daardoor gedoe krijgen). Combinatie van coaching en training. Alleen of in groepsverband te volgen.

fokuZS

Een echte House of FokuZs aanpak, waarbij fotografie wordt ingezet als ondersteunend instrument in het coachtraject. De focus ligt op de Z in jou. Heel geschikt als je aan de slag wilt met thema’s als zelfbeeld, zelfacceptatie, zijn wie je bent en zacht zijn voor je zelf. Startdatum medio 2023.

bottom of page